Gyurcsány és Márki-Zay

Mucsi Tamás megállapodást kötött a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével. A makóiak joggal kíváncsiak rá, vajon városunkban is a Vásárhelyre jellemző háborúskodást, megosztottságot és helyben topogást kívánják-e meghonosítani…

Úgy tűnik, Makón hozták tető alá Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc politikai házasságát!

A Makó Híradó is több cikkben foglalkozott vele, korábbi politikai partnereit, az EP-választás kapcsán végleg összeomlani látszó Jobbikot és MSZP-t hátrahagyva egyre inkább a DK, vagyis a Gyurcsány házaspár kegyeit keresi Márki-Zay. A kölcsönös szimpátia fokozódását jelzi, hogy a vásárhelyi polgármester által az EP-választás után feltűnő hevességgel „jó jelöltnek” titulált Gyurcsányné nemrég személyesen kampányolt a városban Márki-Zay társaságában. Férje egy Magyar Narancs-interjúban dicsérte körbe Márki-Zayt, aki pedig fontosnak érezte több alkalommal is az ellenzéki vezér Gyurcsány „bölcsességéről” értekezni. Újabban pedig gyurcsányi módszerekkel riogat és uszít a határon túli magyarokkal szemben, külhoni választók szervezett betelepítéséről csúsztatva. Közben a DK fővárosi főpolgármester-jelöltjével, Kálmán Olgával közösen írt könyvet magáról, melyet újabban már a Gyurcsány-párt webshopjában árulnak…

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke most éppen a Gyurcsány-párttal kötötte meg első hivatalos szövetségét az őszi önkormányzati választásra. Minderről Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke és makói polgármesterjelöltje számolt be nemrég közösségi oldalán. A Gyurcsányhoz rendkívül lojális politikus úgy fogalmazott:

„A Demokratikus Koalíció megállapodott Márki-Zay Péterrel, hogy Hódmezővásárhelyen nem indít önálló jelölteket. A város jelenlegi és reményeink szerint jövőbeni polgármestere elfogadta az általunk javasolt jelölt személyét.”

Mucsi Tamás

Bővebb információt nem közöltek a Gyurcsány-párt és Márki-Zay titkos paktumáról, vagyis nem tudni, mit kért Márki-Zay támogatásáért cserébe a DK akár Vásárhelyen, akár Makón; pontosan milyen gyurcsányista jelölt személyét fogadta el a helyi stábjában az MMM elnöke, illetve a másik oldalon mivel és hogyan segíti Márki-Zay a Maros-parti településen a DK kampányát. Mucsi ugyanakkor később – szintén részletek említése nélkül – arról is posztolt, a Gyurcsány-párt választókerületi elnökeként úgy véli, „minden demokratikus párt értékrendje képviselve lesz a Közgyűlésben Hódmezővásárhelyen”, amennyiben az általuk támogatott Márki-Zay győz.

Gyurcsányék és Márki-Zay rejtélyes megállapodása, Mucsi Tamás és a vásárhelyi városvezető közeledése kapcsán a makóiakban számos jogos kérdés merülhet föl. Vajon a DK polgármesterjelöltje nyugodt, békés városunkba is azt a parttalan, személyeskedő háborúskodást, vég nélküli iszapbirkózást, gyűlölködést, békétlenséget és kettéosztottságot kívánja importálni, ami Márki-Zay polgármesterkedése alatt – Vásárhelyt – tagadhatatlanul – jellemzi és gyötri? És mi lesz a makói fejlesztésekkel, beruházásokkal, például a nagyszabású Hagymatikum-projekttel és a kapcsolódóan tervezett építkezésekkel, ha a Márki-Zay-féle vezetési modellt ültetnék át nálunk is a gyakorlatba?

Hiszen – mint nemrég a Vásárhely24 számba vette – a megyei jogú város történetében gyakorlatilag példátlan módon Hódmezővásárhelyen az önkormányzat jelenleg szinte semmilyen érdemi építkezést, fejlesztést nem folytat. A jelenleg zajló építkezések nem a városhoz kötődnek: a tram-traint gőzerővel építi az állam, emellett a Kálvin téri református templom egyházi felújítása és pár magánberuházás figyelhető meg. Az önkormányzat Márki-Zay alatt tulajdonképpen lefagyott.

Az épülő, szépülő, csendes, békés Makó számára aligha ez a követendő minta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest