Hírek Makó

Kül- és belterületi utak fejlesztése kezdődik

Állami és önkormányzati forrásból indul több szakaszon is beruházás, Farkas Éva Erzsébet ma reggel írta alá a szerződést a kivitelezővel.

– Határozott terve volt a 2014-ben felálló új városvezetésnek, hogy javítja a vonalas infrastruktúrát, amelyre az elmúlt években több forrás is érkezett az országgyűlési képviselőnknek köszönhetően. – mondta el a polgármester a szerződés aláírásakor.

Farkas Éva Erzsébet kiemelte, sikerült felújítani a Földeák, Csanádpalota, és Maroslele felé vezető utakat, emellett pedig kerékpárutak is épültek. Az önkormányzat az állami források mellett saját költségvetésből is fejlesztett, ennek egyik példája a járdaprogram, amelyre

három év alatt mintegy 426 millió forintot fordított a város.

A polgármester hangsúlyozta, ez a program nem állhat meg, a belvárosban több mint 270 km járdaszakasz van, ebből 10-15 százalék, amit még mindenképpen fel kell újítani. Egy Vidékfejlesztési pályázatnak köszönhetően viszont most arra van lehetőség, hogy a tanyán élők helyzetét is javítsák, Makó ugyanis mintegy 114 millió forintot nyert külterületi utak fejlesztésére, ami a Vágotthalmi dűlőt 2767 méteren, a Rác utat pedig 971 méteren fogja érinteni. Ebben a pályázatban Csanádpalota Makó konzorciumi partnere, ők útkarbantartó gépet vásároltak.

A külterületi utak felújítása mellett a város saját költségvetéséből további 35 millió forintot különített el négy belterületi szakaszra, ez a fejlesztés pedig a Váradi utcát, a Barcsai utcát, a Vasút sort, valamint Makó-Rákoson a Kossuth utcát érinti.

Farkas Éva Erzsébet ma aláírta a kivitelezési szerződéseket a közbeszerzésen nyertes Borci Trans Kft. ügyvezetőjével, a cégnak a szerződés szerint 60 nap áll rendelkezésére, hogy elvégezze a beruházást.