Hírek Térség Top

Kétmillióért vehet új fogorvosi eszközöket Pitvaros

Összesen 2 millió 144 ezer 199 forintot nyert a Magyar Falu Programban fogorvosi eszközök és bútorok vásárlására a pitvarosi önkormányzat, melynek ebben a programban ez az első nyertes pályázata. A kép illusztráció, fotó: pixabay.com

– Fogászati eszközbeszerzésre pályáztunk és ezen nyertünk a Magyar Falu Programban 2 millió 144 ezer 199 forintot, mely kétmillió fölötti része a pályázatírás projekmenedzsment költsége, kétmillió forntért peig bútorzatot, eszközöket vásárolhatunk a fogorvosi rendelőbe – mondta portálunknak Radó Tibor. Pitvaros polgármestere részletezte is, hogy kisebb eszközöket, így például fogászati tükröket is vesznek, nagyobb tétel ennél azonban a vizsgálószék. Egy korábbi Leader-pályázatnak köszönhetően 5 millió forintos panoráma röntgent is vásárolt a pitvarosi önkormányzat, szintén a helyi fogorvosi rendelőnek.

– A Magyar Falu Program támogatói okiratát már megkaptuk, ebben benne van, hogy a pályázat kivitelezését december elsejével lehet, és 2021. november 30-ával kell legkésőbb befejezni – mondta a polgármester.

Pitvaroson – mint ahogy arról korábban már többször is beszámoltunk – jelenleg is folyamatban van az új Egészségház építése, mely 160 milliós költségét pályázaton nyerte el a helyi önkormányzat.

A Kossuth utca 48. szám alatti korábban üresen álló, a körforgalmi csomópont közvetlen közelében lévő telket vásárolta meg a pitvarosi önkormányzat, hogy azon épüljön fel a helyi Egészségház. Ebbe eredetileg öt, jelenleg máshol működő intézmény került volna, hogy szolgálja majd a mintegy ezerötszáz helybélit, ám végül csak három működik majd itt.

A községben ugyan jelenleg is működik egészségház és védőnői szolgálat, csakhogy mindegyik régi épületben és külön-külön helyen. Az új Egészségházban együtt működik majd a háziorvosi és a fogorvosi rendelés, a védőnői szolgálat. Az épület elé pedig autóparkolókat építenek.