A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatását rendelte el annak a férfinek, aki ez év márciusa óta hetente több alkalommal fenyegette meg életveszélyesen élettársát. A napokban kést is rántott. A kép illusztráció.

A gyanú szerint a férfi idén március óta hetente több alkalommal ittas állapotban megfenyegette élettársát, hogy amennyiben munkát vállal, úgy bántalmazni fogja. A fenyegetések ellenére a nő mégis munkát vállalt, ami miatt a gyanúsított őt a nyakánál fogva megrántotta, hogy többé ne merjen visszamenni dolgozni, maradjon otthon. Mindezek után a szegedi férfi augusztus 9-én közös gyermekük jelenlétében is az életének kioltásával fenyegette meg az élettársát. Hogy kijelentésének nyomatékot adjon, egy késsel is hadonászott előtte. Az asszony és a gyermekük kimenekültek az utcára. Amikor visszatérte a lakásba a férfi újból bántalmazni kezdte az élettársát, aki erre kihívta a rendőrséget.

Az ittas férfi még a rendőri intézkedésnek is ellenállt, felszólításra sem volt hajlandó átadni a zsebében lévő kést.

A személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt indult nyomozásban a járási ügyészség az eljárás meghiúsításának a veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés elrendelésére.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adva harminc napra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest