Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Adategyeztetésre szólít fel az önkormányzat a Makó Kártya kapcsán, a heves esőzések károsultjain segít a Máltai, a fejlesztésekkel ellensúlyozná Nagylak a csökkenő lélekszámot – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Még 2011-ben vezette be a makói önkormányzat a Makó Kártyát, amelynek köszönhetően sok helyi cégnél, vállalkozásnál extra kedvezményt kapnak a kártyatulajdonosok. A GDPR változás miatt adategyeztetésre van szükség, különben a kártya megszűnik.

A szélsőséges időjárást követően több segítségkérés is érkezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportjához, akik nemcsak Makón, hanem a térségben is segítenek.

Makó Város Önkormányzata értesíti a tisztelt lakosságot, hogy a Szent István napi városi ünnepségsorozat ideje alatt az alábbi forgalmirend-változások és útlezárások lesznek érvényben.

Legyen az év regionális fürdője a Hagymatikum! – hirdeti a fürdő portálunkkal közös nyereményjátékán. Ehhez a szavazás csak néhány perc, cserébe közel 100 ezer forint értékű ajándékot sorsolunk ki.

Hiába fogyatkozott tavaly a nagylakiak lélekszáma ötszáz alá, a község vezetése továbbra is Nagylak fejlesztését tűzte ki céljául, számítva a betelepülő fiatalokra. Számos pályázatuk kedvező elbírálására várnak.

Összesen 141 köbméter kemény lombos szociális tűzifára pályázik Nagyér – döntött róla rendkívüli ülésén a helyi képviselő-testület. Eddig hatvanketten jelezték, hogy igénylik azt.