Még 2011-ben vezette be a makói önkormányzat a Makó Kártyát, amelynek köszönhetően sok helyi cégnél, vállalkozásnál extra kedvezményt kapnak a kártyatulajdonosok. A GDPR változás miatt adategyeztetésre van szükség, különben a kártya megszűnik.

Három helyen – személyesen, online vagy levélben – lehet az adataikat egyeztetni a Makó Kártya tulajdonosainak. Ahogy dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta, a Makói Polgármesteri Hivatal jegyzője a mai sajtótájékoztatón elmondta, erre egy Európai Uniós törvény miatt van erre szükség. Az adategyeztetésre 2019. augusztus 26-ig van lehetőség, aki ezzel nem él, annak a kártyája szeptembertől nem lesz használható. A tervekben szerepel a kártyák lecserélése is: 2020 januárjában postai úton küldik ki az újat.

A napokban kezdték el kihordani azt a levelet, amelyben szerepel az adategyeztető nyomtatvány – ezen minden fontos információ megtalálható. A kitöltött dokumentumot az InfoPontban lehet leadni. A városmarketing iroda munkatársai mindenkinek segítenek a pontos és helyes kitöltésben. Továbbá interneten, a mako.hu/makokartya oldalon megoldható az adategyeztetés. Ezek mellett postai úton is visszaküldhető a nyomtatvány.

Azok, akik élnek a Makó Kártya adategyeztetésével, azok egy fürdőbelépőt kapnak a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőbe. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest