Színes

Tyúkanyóként segített Sonkodi Rita a hallgatóinak

Véget ért Sonkodi Rita mestertanár képzőművészeti kurzusa, amely az Angyalsóhaj Alapítvány Művészetek Katedrája keretén belül valósulhatott meg. Idén több mint 20-an alkottak a maratoni tanfolyamon.

A makói kötődés Sonkodi Rita festőművész kurzusa is véget ért: a mestertanár maratonfutásként jellemezte a tréninget. Mint elmondta, a leghosszabb kurzus volt az övé, ahol a legtöbb növendék – 22-en – vett részt, különböző korosztályokból. A festőművész kurzusa napi 8 órán át tartott: a városi és műtermi alkotásra is sor került.

– Hihetetlen szivacs-hallgatókkal dolgoztam, mindenki hatalmas szeretettel és nyitottsággal jött erre a kurzusra a szabadság és a nyári szünet ellenére is. Le a kalappal előttük, mert azt a munkát, amit ők megtettek, az mindennél többet mond – fogalmazott Sonkodi Rita.

A résztvevők családi címer alkotásával kezdték meg a munkát, majd ezt követően családfákat, városi épületeket és a képzeletüket vethették a papírra. A festőművész elárulta: ő csak tanácsokat adott a hallgatóknak, senkinek sem mondta meg, mit és hogyan csináljon meg.

– Én egy tyúkanyó voltam, aki terelte őket – tette hozzá Rita.

navigate_before
navigate_next

A kurzus résztvevőinek alkotásaiból szombat délután a Hagymaház Galériában nyílt tárlat, ahol Sonkodi Rita mellett közreműködött Kocsisné Maráczi Margit mesterpedagógus és Gyüre Villő, a mesterkurzus egyik résztvevője is.