Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Céltudatosak és motiváltak a növendékek a Művészetek Katedráján, több strandsportágban is bizonyíthattak a Hagymatikum Sportnapján, teljesen megújul a palotai iskola elektromos hálózata – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A héten több kurzus is zajlott a Művészetek Katedrája keretein belül: csütörtökön a Bagolyvárban jártunk, ahol Dezső Virág mozgásművészet és Sonkodi Rita képzőművészet kurzusára nyertünk betekintést. Farkas Éva Erzsébet is ellátogatott a Művészetek Katedrája kurzusaira, amelyről Facebook-oldalán számolt be.

Ebben az évben második alkalommal várták a fürdőben a sportok szerelmeseit, de este sem maradtak programok nélkül a vendégek, hiszen 2 helyszínen 2 stílus képviseltette magát, de koktélokkal is várták a kikapcsolódni vágyókat.

Rövid, táncos produkcióval lepte meg a VargaBalett növendékei azokat, akik a Makovecz téren sétáltak. Összesen 90 tehetség lépett fel egyszerre a téren.

Hogyan pukkasszunk ki egy léggömböt egy lány lába közt kerékpárral? Nos erre a kérdésre is választ kaptak a Pitvarosi Falunapok szombati műsoraira kíváncsi helybéliek. Holnap veheti át díszpolgári címét Dénes László és Kasuba Róbert plébános.

20 évvel ezelőtt rendezték meg az első Palotai lakodalmast, bár akkor még más néven futott. A rendezvényre a város apraja-nagyja ellátogat, hogy megnézzen egy olyan lakodalmat, ahol az örömapa és örömanya nem a pár igazi szülei.

Teljesen megújul a palotai iskola elektromos hálózata: több mint 15 millió forintot fordít a tankerület az intézmény egyik épületére, amelyben a felső tagozatos diákok tanulnak. Az iskolakezdéskor így sokkal jobb körülmények várják majd a gyerekeket.

Már állnak az új kiszombori piac falai: igaz még csak a Nagyszentmiklósi és az Ökrös József utcai oldalon, de máris látványosan elhaladtak vele a kivitelezők.