Hírek Térség

Teljesen megújul a palotai iskola elektromos hálózata

Több mint 15 millió forintot fordít a tankerület az intézmény egyik épületére, amelyben a felső tagozatos diákok tanulnak. Az iskolakezdéskor így sokkal jobb körülmények várják majd a gyerekeket.

Szinte teljesen elkészült mostanra a Csanádpalotai Dér István Általános Iskola egyik épületének elektromos hálózat cseréje, tudtuk meg az intézményvezetőtől. Szabó Zsuzsanna portálunknak elmondta, nagy szükség volt már erre a fejlesztésre, hiszen a régi hálózat elavult volt, sok tekintetben nem felelt meg a mai szabványoknak, túlterhelődött, nem bírta a megnövekedett igényeket kiszolgálni.

– Többek között új erősáramú fővezeték készült, új elosztókkal, az elektromos szerelvények is teljesen újak, a mai kornak megfelelő LED-es fényforrásokat kaptunk. Köszönettel tartozunk ezért a tankerületnek, amely a kezdettől fogva támogatta a fejlesztést. – mondta el az intézményvezető.

Szabó Zsuzsanna hozzátette: a fejlesztésnek köszönhetően például az interaktív táblák, mobil oktatási eszközök üzemeltetése is egyszerűbb és biztonságosabb lesz. A Csanádpalotai Dér István Általános Iskolának ebben az épületében a felső tagozatos gyerekek tanulnak, így mintegy 90 diák számára teremt sokkal komfortosabb környezetet az iskolakezdésre a 15 millió forintos beruházás.

 

navigate_before
navigate_next