Színes Térség

Palotai lakodalmas, tizennyolcadik alkalommal

20 évvel ezelőtt rendezték meg az első Palotai lakodalmast, bár akkor még más néven futott. A rendezvényre a város apraja-nagyja ellátogat, hogy megnézzen egy olyan lakodalmat, ahol az örömapa és örömanya nem a pár igazi szülei.

Minden alkalommal remek hangulatban telik a Palotai lakodalmas, ahol csak a szerelmesek alkotnak a való életben egy párt, de az örömszülők általában barátok, ismerősök. Horváth Csabáné, a rendezvény vőfélye kiválóan felkészül minden helyzetre, így garantált a nevetés a résztvevőknek.

– A Palotai lakodalmast 20 évvel ezelőtt rendezték meg első alkalommal, azonban a mai csak a tizennyolcadik, ugyanis két évben elmaradt a rendezvény. Személy szerint nekem ez a tizenhatodik alkalmam, hogy vőfélyként közreműködök. Régebben Falusi lakodalom néven futott, azonban mióta Csanádpalota város lett, új nevet kapott – emlékezett vissza Erika.

navigate_before
navigate_next

Idén Tokai Barbara és Gulácsi Márk mondta ki a boldogító igent a lakodalmason. Ők az életben is járnak, így ezt a rendezvényt egy főpróbának is mondhatjuk. A szülők, a násznagyok és a koszorús pár szerepét nem az igazi rokonok vállalták, hanem barátaik közül választottak ki szereplőket. A vőlegényt a polgármesteri hivatal udvarából, a menyasszonyt pedig a Román-Magyar Barátságház udvarán kérték ki. 

Mint ahogy Erikától megtudtuk, az elmúlt években több pár is együtt maradt, sokuk az igazi esküvőt is megtartották, azonban olyanok is akadnak, akiknek a Palotai lakodalmas volt a lagzijuk.