Bronzérmet szerzett a magyar kormányfő azon a felmérésen, amit a csehek körében végeztek a kutatók, és ami arra volt kíváncsi, hogy ki a legnépszerűbb külföldi politikus. Orbán Viktort csak a katolikus egyházfő, Ferenc pápa (2.), illetve a nemrég hivatalba lépett szlovák államfő, Zuzana Caputová (1.) előzte meg – írja a 888 az Azonnali cikkére hivatkozva.

A cseh közvélemény-kutató cég, a STEM kilenc politikus népszerűségét vizsgálta még júniusban. A megkérdezettek 24 százalékának teljesen, 47 százalékuknak pedig inkább pozitív véleménye van a szlovák elnökről; a válaszadók 14 százaléka viszont nem kedveli Caputovát. A katolikus egyházfőről 23 százalék teljesen, 40 százalék pedig részben pozitív véleményt fogalmazott meg. Igaz, Ferenc pápát sokan nem kedvelik, 17 százalék inkább negatív, további 10 százalék pedig nagyon negatív véleménnyel van a katolikus egyházfőről.

Orbán Viktort a csehek 48 százaléka szereti (12-36 elosztásban), 29 százalékuk viszont nem kedveli.

A közvélemény-kutatás további szereplői (népszerűségi sorrendben): Theresa May, Emmanuel Macron, Vlagyimir Putyin, Jarosław Kaczyński, Angela Merkel, Donald Trump, Jean-Claude Juncker és Hszi Csin-ping.

 

Forrás: 888 | Borítókép: archív fotó, MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest