Farkas Éva Erzsébet a Fidesz polgármester-jelöltje, példaképek is a mentortanárok a Nyári Akadémián, két ütemben újulnak meg a Pitvaroson átmenő utak – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A helyi szervezet tagsága egyértelműen a jelenlegi polgármestert támogatja, jelentette be Czirbus Gábor sajtótájékoztatón. A térség országgyűlési képviselője is gratulált Farkas Éva Erzsébetnek, és kiemelte, a célkitűzés nem kevesebb, mint hogy a következő évtizedben Makót Csongrád megye legerősebb kisvárosává tegyék. Lázár János újságírói kérdésre beszélt a független jelöltként induló volt fideszes Ember Alexről is. A képviselő szerint az után, hogy a polgári oldalt 20 éven keresztül elnyomták Makón, ő arra törekszik, hogy egyben tartsa.

Harmadik alkalommal szervezték meg a Nyári Összművészeti Egyetemet, ahol idén több mint 150 tehetséges diák vesz részt az egész országból. A Bartók Székhelyintézményben a vonósok és a klasszikus énekesek gyakorolnak gőzerővel a hét folyamán.

Idén felújítják a Pitvaros, Ambrózfalva közti utat, jövőre pedig a Pitvaros, Csanádalberti közöttit. A Magyar Falu Programban olvasható, hogy Pitvarostól egészen Tótkomlósig felújított úton lehet majd közlekedni.

Papp István Tibor szerint a mezőgazdaság egy új időszámítás előtt áll – a Rádió7 Közös Nevező című műsorában beszélt erről a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója, a hamarosan megújuló Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumról pedig Tarkó Gábor nyilatkozott. A vendégekkel Czabarka János beszélgetett.

Havi 40 ezer forint támogatást kaphatnak azok a munkába visszatérő szülők, akik gyermeküket a munkavégzés idejére családi vagy munkahelyi bölcsődében helyezik el – közölte a foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest