Nem könnyű követni Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét. Kell hozzá a jó memória – kezdi véleménycikkét Pilhál György a Magyar Nemzetben.

Még emlékszünk, amikor tavalyi megválasztásakor a magát függetlennek aposztrofáló városvezető kijelentette: esze ágában sincs országos politikával foglalkozni, őt kizárólag szűkebb pátriája érdekli, értük fog dolgozni napestig, ha nem ezt tenné, nyíljon meg alatta a föld. Ehhez képest alig foglalta el hivatalát, máris hittérítő körútra indult, sőt ma is azzal tölti napjait, hogy elképesztő buzgalommal terjeszti: minden bajok forrása a piszok Orbán-kormány. Országjárásai közben többször kijelentette, kizárólag olyan formáció­hoz adja a nevét, amely következetesen kiáll a Fidesz–KDNP-rendszer ellen. Ezen gondolatkör mentén hozta létre hamarosan a Mindenki Magyarországa Mozgalom gyülekezetet is. (Az alapítók között patinás neveket találunk: Hadházy Ákos, Kész Zoltán, Lukácsi Katalin…)

Arra is tisztán emlékszünk, hogy megválasztása után a „független” ember szinte nyomban a megyeközpontba rohant, hogy ott hűségéről biztosítsa Botka Lászlót. Szeged fura ura némi fenntartással fogadta a csillogó szemű városvezetőt, finoman érzékeltette, nem örül Márki-Zay politikai ambíciónak. Igaz, a tavaszi EP-választás után már a vásárhelyi vezető sem erőltette a haverságot a hatszázalékossá fonnyadt szocialisták erős emberével. Hősünk az új ellenzéki erősorrend szerint módosította baráti körét. Újabban legtöbbet a Gyurcsány család kampányol a független Márki-Zay városában.

Kíváncsi leszek a vásárhelyi választókra ősszel.

 

 

Forrás: Magyar Nemzet | Borítókép: archív fotó

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest