A migránsokat el kell szállásolni és el kell látni valamiből, ami nagyon sokba kerül – írja a 888.

A németországi Hessen tartományban 138 millió eurót költöttek a kísérő nélkül érkező kiskorú migránsokra tavaly. A tartományban 1 362 kiskorú migráns tartózkodik, azaz fejenként valamivel több mint 30 millió forintba kerültek a német adófizetőknek.

Hessenben egy kísérő nélkül érkező kiskorú migráns átlagosan 41-szer többet kap, mint a családi pótlék. Tényeg 41-szer nagyobb mennyiségű pénzre van szüksége mint egy olyan gyereknek, akinek a szülei Németországban élnek? – tette fel a kérdést az AfD-s Volker Richter.

Ráadásul a végösszeg egyébként nem teljes, mivel hat város – köztük Kassel és Fulda – nem árulták el, mennyit költöttek rájuk. Annyi biztos, hogy 2014 óta összesen 768 millió euro ment el a kiskorú illegális bevándorlókra. Eközben várhatóan 2014 óta most először emelkedik költségvetési hiány – jelentette a DPA hírügynökség. Otto Fricke az FDP parlamenti képviselője szerint ebben nagy szerepe van az illegális bevándorlásnak, mivel a migránsok rengeteg pénzbe kerülnek Németországnak. Az erre félrerakott tartalék elfogyott, ezért várhatóan újabb kölcsönökre lesz szükség, ha Németország tovább akarja finanszírozni a beérkező migránsokat.

Sajnos egyébként sokszor előfordul, hogy a már nagykorú migránsok fiatalkorúnak hazudják magukat, hogy könnyebben kapjanak menedékkérelmet. Így történt ez például a német másodosztályban szereplő Hamburg egyik középpályása Bakery Jatta esetében is, aki hamis papírokkal utazott Németországba 2015-ben és csak most bukott le.

 

Forrás: 888 | Borítókép: illusztráció