Hírek

3,8 milliárd forinttal növelték a Ménesbirtok tőkéjét

Egy kormányzati határozatnak köszönhetően megemelték a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. tőkéjét: a 3,8 milliárd forintos tőkeemelésből a jelenleg futó és tervezett beruházásokat szeretnék folytatni.

A Magyar Államtól 3,8 milliárd forintos tőkeemelést kapott a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.: Turbucz Péter, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. beruházási és fejlesztési vezérigazgató helyettese a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a tőkeemelésre azért is volt szükség, mert a korábban eladott vetőmagüzemét visszavásárolták.

Mezőhegyesen több milliárd forintos beruházások indulhatnak: a fejlesztések épületrekonstrukciókat, új gépek vásárlását takarja. Többek között megújulnak majorépületek, a Hangai-fogadó és a Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium is. Az intézmény igazgatója, Tarkó Gábor elmondta, hogy a munkálatok szeptemberben kezdődnek meg.

Megszépül a főépület és a tanműhelyek is, továbbá a 2020/2021-es tanév terveiben szerepel egy sportcsarnok építése és a kollégium felújítása is. Az igazgató továbbá hozzátette, hogy idén a beiskolázott diákok számát is szeretnék megnövelni, legalább 280 tanulót szeretnének.