Kék hírek Ország-világ

Nagylaknál és Röszkénél is több migráns próbálkozott

Főként kamionokban megbújva próbáltak átjutni a határon.

A Csongrád megyei rendőrök két illegális migránst fogtak el Nagylak külterületén: augusztus 7-én néhány perccel 3 óra után fogták el a határsértőket a település közigazgatási területén. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították őket, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A Nagylak Közúti Határátkelőhelyen egy kamion ellenőrzése során egy határsértőt találtak a magyar és a román rendőrök, az ügyben a román hatóságok járnak el. A török honosságú járművet 18 óra 45 perckor közösen ellenőrizték a magyar és a román rendőrök, ennek során a jármű vontatmányának alvázára felkapaszkodva egy migránst találtak. A férfi szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A járőrök augusztus 6-án 11 óra 40 perckor egy szerb honosságú kamion rakterében három illegális migránst találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat.

Másnap reggel ismét egy szerb honosságú kamion rakterében három illegális migránst találtak megbújva, akik ellenőrzésük során afgán állampolgárnak vallották magukat. 20 óra előtt nem sokkal pedig egy észak-macedón honosságú kamion rakterében öt határsértőt találtak, akik szintén afgánoknak vallották magukat.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

 

Forrás: police.hu