Hírek Térség Top

A falunapon avatják a kövegyi községházát

Kilencvenhat-kilencvenhét százalékban már elkészültek a községháza, a könyvtár valamint a családsegítő épülete felújításával. Már csak a kisebb javítások vannak hátra.

Egy a község által korábban elnyert TOP-os pályázatnak köszönhetően újul meg a kövegyi községháza és a könyvtár. Az épületeket hőszigetelték, újak az ajtók, ablakok és a vizesblokkokra sem lehet ráismerni, úgy megszépültek.

– A két épület felújítása gyakorlatilag kilencvenhat-kilencvenhét százalékba elkészült, már csak az apróbb javítások vannak hátra, illetve az, hogy működjenek a tetőre szerelt napelemek. Ezek engedélyezése kissé hosszabb folyamatot jelent. A felszerelt új radiátorok különlegessége, hogy azok majd napenergiával, azaz a fenn említett, a tetőn elhelyezett napelemek által termelt árammal működnek majd. A gyerekek nyári szünete miatt a könyvtárat azonban már megnyitottuk – mondta Galgóczkiné Krobák Mária.

Kövegy polgármestere hozzátette, hogy a felújítás végső határideje idén szeptember vége. A teljesen megújult községházát és a könyvtárat a szeptemberi falunapon avatják majd fel.

Napelemekkel tűzdelték és krémszínűre festették

Ugyancsak kilencvenöt-kilencvenhat százalékos készültségben van a családsegítő és gyermekvédelmi szolgálat közös épületének felújítása. A községházát külső hőszigetelésére végül krémszínűre festették, azaz a régi fehér színt ez váltotta fel. A községháza épületén egyébként a felújítás legelső lépéseként a nyílászárókat, azaz az ajtókat és az ablakokat cserélték ki. Az irodai részen komolyabb átalakítási munka nem történt, a villanyradiátorok beszerelése után azonban kifestették azokat. Ezekben a helyiségekben a padlóhoz nem kell nyúlni, mert azokat nemrégiben csinálták meg.

A kövegyi községháza és a könyvtár felújítása összesen 43 millió forintba kerül, ennek a költségét a kövegyi önkormányzat egy TOP-os pályázaton nyerte meg.