Fejenként tízezer forintos támogatást szavazott meg rendkívüli ülésén a kövegyi képviselő-testület. Idén már nem csak a bölcsődések, óvodások, az általános és középiskolások, de a felsőoktatásban tanulók is kaptak beiskolázási támogatást.

Az előző évekhez hasonlóan a kövegyi önkormányzat az idén is minden állandó lakóhellyel rendelkező, oktatási intézménybe (bölcsőde, óvoda, iskola) járó gyermek számára egyszeri tízezer forintos támogatást nyújtott. Az erről szóló döntést rendkívüli testületi ülésen hozta meg a helyi képviselő-testület.

Az összesen 57 érintett (illetve szüleik) az önkormányzat házi pénztárából vehettek át a tanévkezdést jelentősen megkönnyítő összeget. Ettől az esztendőtől bővült a támogatható személyek száma, ugyanis egy önkormányzati rendeletmódosításnak köszönhetően ezentúl a főiskolára/egyetemre járók is részesülhetnek a rendkívüli beiskolázási támogatásban.

Mint azt Galgóczkiné Krobák Mária polgármestertől megtudtuk, a kövegyi önkormányzat fontosnak tartja, hogy támogatást nyújtson a szülőknek a beiskolázás okozta terhek csökkentésében.

– Minden kövegyi gyermek kapott ilyen támogatást, ami azt jelenti, hogy két bölcsődés, kilenc óvodás, huszonhét általános iskolás, tizennégy középiskolás, illetve az idén először összesen öt főiskolás is megkapta az egyszeri, fejenként tíz-tízezer forintos iskolakezdési támogatást.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest