Hírek

„Nem hozhatjuk egész Afrikát Európába”

A valódi megoldás nem az elosztás, hanem a helyben segítés és az illegális migráció, az embercsempészet elleni harc – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Paolo Grimoldi, az olasz Liga parlamenti képviselője.

– Milyen célt szolgálnak a hétfő este elfogadott új migrációs intézkedések?

– Nem akarjuk, hogy megismétlődjenek az egy hónappal ezelőtti események, amikor a Carola Rackete által vezetett német NGO-hajó erőszakkal kikötött. Megnehezítjük az NGO-knak, hogy Olaszországba érkezzenek, magasabb büntetéssel sújtjuk őket, és a hajókat le is lehet foglalni. A törvényeinknek egy céljuk van: illegálisnak nyilvánítani, ami illegális. Korábban az országunkban segítették az illegális migrációt, most viszont harcolunk ellene.

– Hogyan segíthet Európa?

– Mindenkit nem tudunk ellátni Olaszországban, ezért persze elfogadjuk, amikor elosztják a migránsokat, de valójában ez nem megoldás. Eleve meg sem kellene érkezniük Olaszországba és Európába, szóval realistáknak kell lennünk és döntést hozni.

– Azaz?

– Egész Afrika nem fér el Olaszországban, de Európában sem. Ki kell mondani, hogy nem fogadhatjuk be mindegyiküket, hanem a saját országaikban kell nekik segíteni. Nem hozhatjuk egész Afrikát Európába. A valódi megoldás tehát a helyben segítés, valamint az, hogy minden eszközzel harcolunk azok ellen, akik pénzt csinálnak az illegális bevándorlásból.

 

 

Forrás: Magyar Hírlap | Borítókép: illusztráció