Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Újabb modern rendelővel gyarapodott Makó, lakossági fórumot tartottak a városban, osztálytalálkozó kísérte Szabó Dénes nyár esti beszélgetését, 112 gyermek vesz részt a Sporttáborban – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A felnőtt háziorvosi tavalyi felújítása után most megújult a gyermekorvosi is a Justh Gyula utcán. Mintegy 30 millió forintot költött rá az önkormányzat, így végre a gyermekeket is modern körülmények között fogadhatják az orvosok.

Az egyik legnagyobb siker az elmúlt öt évben, hogy 10 százalékról 3 százalék alá csökkent a munkanélküliség, mondta el a polgármester Marosvári Attilával és Toldi Jánossal közös fórumán a tegnapi napon. Marosvári szerint Lázár János segítsége nélkül Makó nem tudott volna ennyit fejlődni.

Osztálytalálkozó kísérte Szabó Dénes nyár esti beszélgetését: a Glorius Vigadó udvarán Gilinger Katalin beszélgetett a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenepedagógussal, karnaggyal, akinek általános iskolai osztálytársai is ellátogattak a beszélgetésre.

112 gyermek vesz részt a makói Sporttáborban – öt napon át, különböző tematikus napok várják azokat a gyerekeket, akik részt vesznek a makói Sporttáborban az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Kedden Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott a foglalkozásra.

A födém már a falakra került, az alapozáshoz 320 tonna betont használtak fel, s a héten akár nyílászárókat is beépíthetik a pitvarosi egészségházba, mely 160 milliós költségét pályázaton nyerte el a helyi önkormányzat.

A zivatar, a felhőszakadás és a hőség veszélye miatt is figyelmeztetést adott ki több megyére és a fővárosra szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat, Csongrád megyében a hőség miatt van életben a figyelmeztetés.