Hírek Makó

Farkas Éva Erzsébet: a munkanélküliség csökkentésével a családok megélhetése javult

Az egyik legnagyobb siker az elmúlt öt évben, hogy 10 százalékról 3 százalék alá csökkent a munkanélküliség, mondta el a polgármester Marosvári Attilával és Toldi Jánossal közös fórumán. Marosvári szerint Lázár János segítsége nélkül Makó nem tudott volna ennyit fejlődni.

 – Én azért jó néhány ciklust végig szolgáltam, ha olyan országgyűlési képviselő lett volna, és olyan lehetőségek, mint most, akkor ez a város nem itt tartana. – fogalmazott Marosvári Attila a lakossági fórumon.

Hozzátette: ez fordítva is igaz, akkor sem lett volna ennyi fejlődés, ha most nem ő lenne az országgyűlési képviselő. Marosvári ezért hangsúlyozta, köszöni Lázár János munkáját, mert sokat tett a városért, és ha továbbra is segít megtalálni a forrásokat, akkor Makó sikeres város lesz.

Toldi János nem csak az elmúlt öt évről vetett számot, mint elmondta, az, hogy Lesi városrészben elkészült egy útalap, 15 éves könyörgés eredménye. Saját körzetéből kiemelte még a Kálvin rendelő újjáépítését, a gyalogos átkelőhelyek megvalósítását, és azt is, hogy a járdaprogramnak köszönhetően szinte minden egyes utcában legalább egyik oldalon elkészült a járda.

Farkas Éva Erzsébet kiemelte, a nyári fórumsorozat egyik célja, hogy számot adjanak az elmúlt 5 év tevékenységéről, ám legalább ennyire fontos, hogy a lakosok javaslatokat tegyenek a következő ciklusra nézve, milyen fejlesztéseket szeretnének látni, mire kell kiemelt figyelmet fordítania a városvezetésnek, hogy Makó még élhetőbb város legyen..

A polgármester az egyik legnagyobb közös sikernek nevezte, hogy a munkanélküliség 10 százalékról 3 százalék alá csökkent, ami 2014-ben az egyik legfontosabb elvárás volt a makóiak részéről.

– A munkanélküliség csökkentése azt jelenti, hogy a családok megélhetését tudtuk javítani. – hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet.

A fórumon több észrevétel is érkezett a csapadékvíz elvezetésről, amellyel kapcsolatosan a polgármester elmondta, az idei rendkívül nagy mennyiségű csapadék megmutatta, hogy ezen a területen komoly elmaradás van, az egész városra kiterjedő tervezés folyamatban van, ám a megvalósítás milliárdos tétel, ami állami segítség nélkül nem fog menni.

Érkezett kérdés az nagy, önkormányzati ingatlanok hasznosításáról is, amelyre válaszolva Farkas Éva Erzsébet kiemelte, korábban elkészült egy kiadvány a város 15 legnagyobb épületéről, amelyeket befektetőknek ajánlottak, mert ezeket saját költségvetésből képtelen az önkormányzat felújítani. Van köztük olyan, amit sikerült értékesíteni, ám olyan is, aminek az állapota miatt több befektető elállt a tervétől.

A szúnyoggyérítés kapcsán azt kérték a polgármestertől, fordítsanak figyelmet jobban a város szélére is, valamint az önkormányzat a méhészeknek küldjön értesítést a gyérítésről. Mint kiderült, eddig a méhészek elnöke kapott ilyet, ami azonban nem jutott el mindenkihez, ezért az a javaslat született, hogy ha összeszedik az elérhetőségeket, akkor az önkormányzat külön értesítéseket fog kiküldeni.

 

navigate_before
navigate_next