Hírek Térség Top

Defibrillátort is vesznek a nagyéri/ambrózfalvi háziorvosnak

Orvosi műszerek vásárlására összesen 2 millió 999 ezer 977 forintot nyert a nagyéri önkormányzat, a Magyar Falu Programban. A pénzt máris megkapták, s ebből újul meg a nagyéri és ambrózfalvi rendelő és a védőnők eszközparkja.

Nem kellett sokáig várnia a Magyar Falu Programban orvosi műszerekre beadott eredményes pályázatán elnyert 2 millió 999 ezer 977 forintjára a nagyéri önkormányzatnak. A pénzt ugyanis máris megkapták, s el is kezdtek bevásárolni belőle.

– Egy háziorvosi rendelőnk van, de ehhez a praxishoz tartoznak az ambrózfalvi betegek, azaz az ambrózfalvi rendelő is. A nyertes pályázatunkba nem csak az orvosi eszközök, de a védőnői ellátás fejlesztése is beletartozik – mondta portálunknak Lőrincz Tibor.

Nagyér polgármestere hozzátette, hogy a nyertes pályázatnak köszönhetően sikerül rendesen felszerelni a nagyéri és az ambrózfalvi rendelőt is.

– Kézi orvosi eszközökre pályáztunk, így a háziorvos kap defibrillátort, EKG-eszközt, gyermek és felnőtt vérnyomásmérőt mandzsettákkal, különböző fogókat. Fonendoszkópokat is vásárolnak az orvosnak és a védőnőnek is. Míg a védőnői szolgálat két íróasztallal, új hűtőszekrénnyel és a számukra szükséges orvosi eszközökkel is gyarapszik.

– Azaz a nagyéri és ambrózfalvi rendelő is szépen fel lesz szerelve új eszközökkel, aszerint, amit az ott dolgozók összeírtak, hogy szükséges lenne – mondta a polgármester.

Lőrincz Tibor azt is elmondta, hogy elnyert kis híján hárommillió forintos összegből kétmillió forintot fordítanak a orvosi eszközök fejlesztésére, míg a maradék majdnem egymillió forintból a védőnői szolgálat eszközeit modernizálják.

Azt, hogy milyen eszközökre volt a védőnőknek és az orvosnak szükségük, azok listáját az érintettek állították össze. A támogatási összeg megérkezésének köszönhetően a megrendeléseket most küldik ki.