Harmadik éve rendezi meg az Angyalsóhaj Alapítvány a Művészetek Katedráját, ahol a diákok neves művészektől tanulhatnak. Idén több mint 150 gyermek, nyolc mestertanártól tanulhat.

Nagy sikere van a Művészetek Katedrájának: idén a mestertanárok száma is nőtt a résztvevő diákok létszáma mellett. Bátori Éva operaénekes és az Összművészeti Szabadegyetem egyik szervezője elmondta, a Nyári Akadémia ötletéhez nemcsak az Angyalsóhaj Alapítvány és a város állt, hanem a Makóról elszármazott művészek is. Ebben a nyári tanévben már nyolc neves, szakmájában kiemelkedő tanártól tanulhatnak a résztvevők, nyolc művészeti ágban. 

A szakmai munka augusztus 5-én indult, azonban szerdán Farkas Éva Erzsébet polgármester és Farkas László, az Angyalsóhaj Alapítvány elnöke is ellátogatott a résztvevőkhöz és a munkájukhoz sok sikert kívánt. A város első embere kiemelte, idén nagyszerű kurzusvezetők csatlakoztak a Művészetek Katedrájához, többek között makói mesterek is, mint Csikota József, a Makói Magán Zeneiskola igazgatója és karmestere.

Ebben az esztendőben a különféle művészeti ágak találkoznak a Nyári Akadémián: a színjátszástól kezdve a képzőművészetig és a zenéig hosszú a repertoár. Mestertanárok: Petrás Mária népdalénekes, Huszárik Kata színművész, Dezső Virág mozgásművész, Sonkodi Rita képzőművész, Fejér András harsonaművész, Galgóczi Sándor hegedűművész, Marosi László karnagy és Csikota József makói karnagy-igazgató.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest