Hírek Makó

Újabb modern rendelővel gyarapodott Makó

A felnőtt háziorvosi tavalyi felújítása után most megújult a gyermekorvosi is a Justh Gyula utcán. Mintegy 30 millió forintot költött rá az önkormányzat, így végre a gyermekeket is modern körülmények között fogadhatják az orvosok.

A Justh Gyula utcai felnőtt háziorvosi rendelő teljeskörű felújítására tavaly mintegy 33 millió forintot fordított saját költségvetésből az önkormányzat, ezután vetődött fel, hogy bizony a mellette lévő gyermekorvosi rendelőre is nagyon ráférne a megújulás, mondta el Farkas Éva Erzsébet, hozzátette a képviselő testülettel közösen így idén arról hoztak döntést, hogy erre a célra 30 millió forintot különítenek el.

A polgármester hangsúlyozta, a kormányzati döntésekkel összhangban a város arra törekedett, hogy minél több egészségügyi intézmény kerüljön felújításra, ennek köszönhetően ez korábban a Hollósy Kornélia utcai és a Tulipán utcai rendelőnél is megtörtént, utóbbinál még komolyabb renoválás is várható.

Farkas Éva Erzsébet arról is tájékoztatott, az orvosok és szakdolgozók béremelése is fontos, ehhez a város is megpróbált hozzátenni azzal, hogy egyrészről eltörölte a háziorvosok számára az iparűzési adót, másrészről társulási szinten kétszer is emelték az ügyeleti rendszer óradíját az orvosok és szakdolgozók számára is.

 

navigate_before
navigate_next

 

A Justh Gyula utcai épületben háziorvos és védőnők is dolgoznak, többszáz gyereket ellátva, mint elmondták a felújítás után végre nyugodt, tiszta, rendezett környezet fogadja őket.

– Tegnap, mikor elkezdtünk dolgozni, azt láttam, hogy a szülők és gyerekek is megdöbbentek, élmény volt látni az arcukat. Engem már ez boldoggá tett, ez a legfontosabb. – mondta el dr. Tóbiás Erzsébet háziorvos.

A felújítást a Szak-ma Center Kft. végezte el, Matuszka István hangsúlyozta: nagyon komoly átalakításon esett át az épület, többek között teljesen új központi fűtést, új kazánt, teljes homlokzat szigetelést, mosdókat kapott, illetve a dolgozók kérésnek megfelelően külön beteg váró, és teakonyha is ki lett alakítva.