Makó Színes

Osztálytalálkozó kísérte Szabó Dénes nyár esti beszélgetését

A Glorius Vigadó udvarán Gilinger Katalin beszélgetett a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenepedagógussal, karnaggyal, akinek általános iskolai osztálytársai is ellátogattak a beszélgetésre.

A tegnapi napon kezdetét vette “a marosmenti Konstantinápoly” nyári kulturális program pódiumest-sorozata, amelynek első vendége Fejér András volt. Mint Szikszai Zsuzsanna portálunknak elmondta: meglepően nagyon sokan jöttek el a Zsinagógába, így a hely kicsinek is bizonyult a végén.

– Az embereknek szükségük van erre a nagyon személyes hangvételű beszélgető talkshowra. Úgy gondolom, hogy ez a digitális világunkból nagyon hiányzik, hogy leüljünk, és egymásra figyelve, őszintén kitárulkozva meséljen egy művész az életéről, a pályájáról, a  jó és rossz tapasztalatairól is – fogalmazott a könyvtár és a múzeum igazgatója, aki kiemelte: ezek a beszélgetések példát állíthatnak a hallgatók számára.

navigate_before
navigate_next

A mai napon, a Vigadó udvarában Szabó Dénes volt a nyár esti beszélgetések vendége. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenepedagógus, karnagy számos gyermekkori történetét is megosztotta, így a résztvevők többek között azt is megtudhatták, miként lett általános iskolai énektanár annak ellenére, hogy nem akart az lenni, de számos gyermekkori csínytevés is szóba került a kötetlen beszélgetés során.

A pódiumestek következő vendége Petrás Mária lesz: a Magyar Örökség-díjas népdalénekessel Szikszai Zsuzsanna beszélget majd a Kiskápolnában, szerdán 19 órától.