Hírek Térség Top

Hamarosan az ablakokat építik be a pitvarosi egészségházba

A födém már a falakra került, az alapozáshoz 320 tonna betont használtak fel, s a héten akár nyílászárókat is beépíthetik a pitvarosi egészségházba, mely 160 milliós költségét pályázaton nyerte el a helyi önkormányzat.

A napokban még vasszerkezet tartotta a leendő Egészségház födémét, de már folytak a belső munkálatok is – győződtünk meg a helyszínen az áprilisban az önkormányzat által megvásárolt telken megkezdődött építkezés helyszínén. Mint megtudtuk a belső falakra gipszkarton kerül, mely gyorsabb, mintha habarcsot kevernének, s azt vinnék fel rá, a falak külsejére pedig hőszigetelés, mely felragasztása szintén gyorsabb, mintha az a hagyományos módon bepucolnák. Ráadásul az utóbbi energiatakarékossá teszi az Egészségház majdani működtetését.

A Kossuth utca 48. szám alatti korábban üresen álló, a körforgalmi csomópont közvetlen közelében lévő telket vásárolta meg a pitvarosi önkormányzat, hogy azon felépüljön a helyi Egészségház. A telekvásárlásra, a telek elkészítésére és a telek megvásárlására sikeres pályázaton százhatvanmillió forintot nyertek. Az új Egészségházba eredetileg öt, jelenleg máshol működő intézmény került volna, hogy szolgálja majd a mintegy ezerötszáz helybélit, ám végül csak három működik majd itt.

navigate_before
navigate_next

Az építkezés már áprilisban elkezdődött, s azt a kíváncsi szemek elől jól elzártan végzik. A területet pedig térfigyelő kamerák füzére figyeli, annak érdekében, hogy biztonságban legyenek az ott felhalmozott, s még beépítés előtt álló vagy már beépített anyagok, felszerelések.
A közművek bekötését követően készült el a leendő épület alapozása mintegy 320 tonna beton felhasználásával. A padlószigetelés után kezdték meg az Egészségház leendő épülete falazását.

A községben ugyan jelenleg is működik egészségház és védőnői szolgálat, csakhogy mindegyik régi épületben és külön-külön helyen. Az új Egészségházban együtt működik majd a háziorvosi és a fogorvosi rendelés, a védőnői szolgálat. Az épület elé pedig autóparkolókat építenek.

Az új Egészségház nem csak praktikusan szolgálja majd a helybélieket, s energiatakarékos és látványos is lesz, hiszen a szilikonos nemes vakolattal bevont, szigetelt téglafal tetejére terrakotta színű tetőcserép kerül, nem pedig az eredetileg oda tervezett és a korábbi látványterven megtekinthető fém tetőhéjazat.