Belföld Hírek

Aláírásgyűjtés indult a kutyáját halálra kínzó nő ellen

A petíció célja, hogy a kutyáját különös kegyetlenséggel kivégző 68 éves balotaszállási nő ellen a lehető legszigorúbb büntetést szabják ki – közölte a Promenád.

Lakossági bejelentés érkezett hétfő reggel a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra arról, hogy egy nő kocsihoz kötve egy nagytestű kutyát húz az úton. A nyomozás során kiderült, hogy az 5413-as számú úton az asszony saját kutyáját kötötte egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához, majd elindult a járművel. Először az állat még szaladt a kocsi után, de nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet és elesett. A nő a vérző lábú ebet fekve húzta hazáig az úttesten. Az egyenruhások helyszínre érkezésekor a kutya már elpusztult – számolt be a police.hu.

A rendőrök előállították a 68 éves balotaszállási nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az interneten indított petíciót ITT tölthetik ki azok, akik azt szeretnék, hogy a lehető legszigorúbb büntetést szabják ki az állatkínzóra.