Öt napon át, különböző tematikus napok várják azokat a gyerekeket, akik részt vesznek a makói Sporttáborban az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Kedden Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott a foglalkozásra.

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00037 projekt keretein belül valósulhat meg az a Sporttábor, amelynek helyszíne a városi sportcsarnok. Ezen a héten, öt napon keresztül más és más mozgásformával ismerkedhetnek azok a rászoruló gyerekek, akik részt vesznek az ingyenes táborban. Kedden az aikidó alapjait és eséstechnikát tanulhattak a szakemberektől a kicsik és a nagyok.

A táborban Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott, aki három kisgyermek véleményét is kikérte. Minden közreműködő résztvevőnek megköszönte a heti munkát, illetve a főszervezőnek is, Márton Imrének is köszönetet mondott.

– A tavalyi évben nyújtottunk be egy hatalmas pályázatot, arra vonatkozóan, hogy minden évben a nyári szünetben legalább 30-40 tábort el tudjunk indítani. Nemcsak sport, hanem kézműves táborokat is, illetve más, oktatási és kulturális intézményekhez köthető táborokat is. Ezeknek nagy része ingyenes, pontosan azért, hogy akiknek a szüleik nem tehetik meg, hogy ezeket a foglalkozásokat kifizessék, akkor is részt vehessenek ezeken – fogalmazott a polgármester.

A sporttáborban részt vevő 112 gyermek ingyenes ellátást is kap. A mozgás mellett nem maradhat el a pihenés és a kézműveskedés sem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest