Hírek Térség Top

Megérkezett a digitális fogröntgen a kiszombori rendelőbe

A helyi képviselő-testület 171 helybéli, szociálisan rászorult polgárt segítené tüzelőhöz, a Belügyminisztérium pályázatán, a fogorvosi rendelőbe megérkezett a digitális fogröntgen – derült ki a rendkívüli testületi ülésen.

Rendkívüli ülésén döntött arról a kiszombori képviselő-testület, hogy az idén is barnakőszénre adja be a pályázatát. A Belügyminisztérium szociális tüzelő pályázatán összesen 1026 mázsa barnakőszén beszerzését célozták meg, mely – ha a teljes mennyiséget megnyerik, akkor – 171 helybéli szociálisan rászorult helybélinek jelent fejenként hat-hat mázsa tüzelőt. A helyi önkormányzat összesen 1 millió 433 ezer 322 forint önerőt áll mindehhez, melyben benne van a tüzelő 781 ezer 812 forintos szállítási díja is. Ezt a helyi idei költségvetésben a természetben nyújtott segélykeret terhére biztosította.

– A közösségi napok megrendezésének támogatására egymillió-kétszázezer forintos pályázatot adtunk be, valamint a Magyar Falu Program forrásait is igénybe szeretnék venni mondta Szegvári Ernőné. Kiszombor polgármestere hozzátette: a Magyar Falu Program keretében többek között pályázni kívánnak udvari játékok beszerzésére is az óvoda számára. Emellett urnafalat építenének a temetőben, valamint olyan gépet szereznének be, mellyel rendben tudják majd tartani a közterületeket.

A rendkívüli ülés végén a képviselő-testület tagjai felkeresték a fogorvosi rendelőt, ahová megérkezett a digitális fogröntgen és a hozzá tartozó, a betegeket védő ólomköpeny is.

A fogorvosi rendelő felújítása a végén tart. A márciusban kezdődött beruházás annak köszönhető, hogy 30 millió forintot nyert a kiszombori önkormányzat még 2016-ban beadott TOP-os, „Energetikai beruházások Kiszomboron” című pályázat. Ez tette lehetővé a fogorvosi rendelő modernizálását is. Az épület energetikai felújítása nem mást jelentett, mint az épület hőszigetelését, külső homlokzati nyílászárói cseréjét, fűtéskorszerűsítését hőszivattyú beépítésével, napelemes rendszer kiépítését, az elektromos hálózat felújítását illetve a külső-belső festését.