Belföld Hírek

Két nap alatt mintegy 30 migránst fogtak el a román hatóságok a magyar határ közelében

Két nap alatt 28 migránst fogott el a román határrendészet a román-magyar államhatár közelében, valamennyien a zöldhatáron át próbáltak eljutni Magyarországra.

A román határrendészet hétfőn az Arad megyei Tornya (Turnu) határában megállított tízfős migránscsoportról, vasárnap pedig a Szatmár megyei Csomaköz határában feltartóztatott 28 fős migránscsoportról számolt be honlapján. Tornya közelében a migránsok a mezőn haladva mintegy ötszáz méterre közelítették meg az államhatárt, amikor vasárnap este megállították őket. Az előzetes vizsgálat során megállapították, hogy algériai és palesztin állampolgárokról van szó, és mindnyájan már menedéket kértek Romániában. A csoportot három férfi, két nő és öt gyermek alkotta.

Csomaköz határában szombat reggel tartóztattak fel a hatóságok 28 afgán állampolgárt (11 felnőttet és 17 gyermeket), akik mintegy négy kilométerre közelítették meg a határt. A hatóságoknak sikerült azt a két járművet is lefoglalniuk, amelyek a bevándorlókat a határ térségébe szállították. A két román sofőr ellen embercsempészet, a migránsok ellen tiltott határátlépés kísérlete miatt indult eljárás.

Borítóképünk illusztráció.