Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Zarándoklatot szerveztek az apátfalvi Langó- kápolnához, új központi otthonra talált a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény, több mint 150 növendékkel zajlik idén a Művészetek Katedrája Makón – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Régi hagyományt élesztett fel a makói kistérség katolikus közössége; hatvan esztendő után ismét népviseletben, énekes-imádságos zarándoklattal vonultak a hívek az apátfalvi Langó-kápolnához. A kis templom búcsújára, Havas Boldogasszony ünnepére több százan gyűltek össze augusztus első vasárnapján a szent helyen.

A Tinódi utca 8/A szám alatt már megkezdték a költözködést, a kapuit pedig augusztus 22-én nyitják meg – számolt be közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet polgármester a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény új otthona kapcsán.

Nyolc művészeti ágban kezdődik képzés, a Művészetek Katedrája Összművészeti Szabadegyetem keretében. A kurzusok mestertanárai ezúttal is állami és művészeti díjakkal elismert, neves művészek. A szakmai munkát kísérőrendezvényekkel hozzák közelebb a makóiakhoz – szabadtéri beszélgetések, kiállítás és koncert színesíti a Maros parti város kulturális életét augusztus első két hetében. A szakmai munka augusztus 5-én, hétfőn indul, de a programsorozatot hivatalosan szerdán nyitják meg a könyvtárban.

A legendás hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick nyerte a Forma-2-es versenysorozat magyarországi hétvégéjének második futamát vasárnap a Hungaroringen.

Vasárnap a József Attila Múzeum néprajzkutatóját és muzeológusát, Nagy Gábort köszöntöttük a hét embereként, akivel a nemrégiben megkapott Magyar Művészeti Akadémia-ösztöndíjról, a néprajz iránti érdeklődéséről és a Rozsdamaró zenekar új lemezéről is beszélgettünk.

A következő napokban sok lesz a napsütés, a hét első felében pedig legfeljebb északon lehetnek zivatarok. Jellemzően 30 fok körül alakulnak a maximumok a héten.