Kiemelt hírek Makó

Augusztus 14-én már a régi helyen nyit a piac

11-én vasárnap délután indul a visszaköltözés, a mintegy 400 millió forintos beruházás mellett az önkormányzat 6500 négyzetméter aszfaltozást is elvégez.

Bár az ünnepélyes átadás augusztus 16-án lesz, a piacra történő visszaköltözés már napokkal korábban megkezdődik, derült ki a mai fórumon. Farkas Éva Erzsébet elmondta, a kivitelező múlt hónap végén befejezte a munkát, jelenleg mintegy 6500 négyzetméter új aszfaltozás van folyamatban, ezután vasárnap megkezdődik a visszaköltözés.

A polgármester megköszönte az árusok türelmét, illetve elnézést kért a csúszásért is, mint mondta az a legfontosabb, hogy az árusok megelégedésére működjön a piac, ezért a visszaköltözést követően is várják az árusok jelzéseit arra nézve, hogyan lehet majd optimalizálni a működését.

A kivitelező Bodrogi Bau Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a módosított határidőre gond nélkül elkészültek a beruházással, amellyel kapcsolatosan a közművek helye sok fejtörést okozott korábban. Mint mondta, az első két hónapban gyakorlatilag csak a föld alatt dolgoztak emiatt, a magasépítés csak ezután jöhetett, de így is a terület átvételétől kezdve mintegy 4 hónap alatt végeztek.

Bodrogi Ferenc úgy fogalmazott, a beruházásnak köszönhetően egy rendkívül korszerű piac fog a makóiak és a térségben élők rendelkezésére állni, összesen mintegy 3400 négyzetméter fedett területtel.

 

navigate_before
navigate_next

 

Kovács Sándor kiemelte, szerinte kiváló körülmények lesznek az új piacon, és egyúttal azt kérte a fórumra érkezőktől, hogy az észrevételeiket lehetőleg ne a Facebookra posztolgassák, hanem az üzemeltetőt keressék vele, mert a felmerülő problémákat így lehet a leghamarabb megoldani.

– Ez nem egy 30 milliós magánház felépítése, ami esetenként több évig tart, és ott is előfordulnak problémák, ez mégiscsak egy 400 millió forintos beruházás, ami négy hónap alatt elkészült. Lehet kifogásokat találni, de én még emlékszek a régi piacra a buszpályaudvar környékén. Na, azokat a körülményeket nem kívánom én senkinek. – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Az árusok a fórumon leginkább a helyek elosztásáról érdeklődtek, ami mint kiderült, nagyságrendileg hasonló lesz a korábbihoz, ám a hozzászólásokban az is felmerült, hogy a házirendet nem betartó árusokkal szemben lesz-e esetleg egy határozott biztonsági őr.

Utóbbi kérdés kapcsán Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, elsősorban abban a megoldásban gondolkodnak, hogy az árusok jelezzék, ha valakivel gond van, és azt ki lehet majd tiltani, de minden lehetőséget megvizsgálnak.

Farkas Éva Erzsébet kérdésre válaszolva elmondta, hogy az önkormányzat ebben az évben biztosan nem tervezi a díjak emelését, vagy kedvezmények megszüntetését. A város költségvetése egy évre szól, de mint kiemelte, a városvezetés érdeke is az, hogy a helyi lakosság költségei csökkenjenek, vagy ne emelkedjenek a jövőre nézve sem.