Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Makói kereszt jelöli a XII. stációt Dömötör Mihály fotókiállításán, mázak bűvöletébe került a levéltár, kerti kiülő is készülhet traktorgumiból, újra lesz vasúti közlekedés Szeged és Szabadka között – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Dömötör Mihály ötven fekete-fehér fényképből álló, Keresztparafrázisok címet viselő kiállításán a makói fénykép jelöli a XII. stációt, de van olyan fénykép is, amely Prágában készült.

Mázak bűvöletébe került a levéltár: péntek délután megnyílt Nadobán László képzőművész “Mázak bűvöletében” nevet viselő kiállítása is a Levéltár Galériában, a XII. Natura Marosmenti Művésztelep részeként.

Nagy sikere van a használt gumikból készült díszeknek az országban, köztük Maroslelén is: Aradán Katalin közel három évvel ezelőtt az interneten találkozott egy olyan kerti kúttal, ami gumiból készült és ő is lemásolta azt.

– Ma Belgrádban dolgoztam a magyar és szerb kormány képviselőivel azon, hogy újjá tudjuk építeni Szabadka és Szeged között a vasúti közlekedést. – tájékoztatott közösségi oldalára tett videójában Lázár János. A kormánybiztos szerint ez nagy siker lesz Magyarországnak és Szerbiának is, ami által erősödhet a két ország és a két nemzet együttműködése.

A napokban kapják meg emelt bérüket az egészségügyi szakdolgozók – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken sajtótájékoztatón.

A mai napot pedig a Coldplay dalával indítjuk!