Hírek Térség Top

Erzsike óvó néni Nagylak idei díszpolgára

A kitüntető címet a ma délelőtt a művelődési házban rendezett ünnepi testületi ülésen adták át, több más elismeréssel együtt. Még állampolgársági eskütétel is volt. A címlapképen az idei díszpolgár.

Ünnepi testületi üléssel folytatódott ma délelőtt a Dózsa György Művelődési Házban a pénteken a helyi román nemzetiségi önkormánnyal közösen szervezett mics partival és a vízi focizással meg kezdődött az immár huszadik falunapi programsorozat.

Mezőhegyes Város Fúvószenekara az esős idő miatt a művelődési házban várta egy kis kedvcsináló zenével az érdeklődőket. A program az ünnepi testületi üléssel kezdődött meg, melyen Locskai Zoltán polgármester köszöntötte a résztvevőket.

Hallgassa meg a nagylaki polgármester teljes köszöntőjét:

Az ünnepségen tett állampolgári esküt Csipa Mihály, Csipa Staka, született Srbijesku Staka, Sudarski Branislav, Vasiljevic Stefan és Timar Vieroslava Elisabeta.

Ezt követően adták át a kitüntető címeket, elismeréseket. Az idén a Nagylak Község Díszpolgára kitüntető címet Baranyi Lászlóné Erzsike óvónéni vehette át. A óvó néni 1970-től 1997-ig, nyugállományba vonulásáig dolgozott a helyi óvodában. Több tanítványa is ezt a szakmát választotta. Óvónőként kimagasló munkát végzett.

Köszöntötték a falu legfiatalabb polgárait (s szüleiket): Balogh Benett Tamást, Pap Dávidot és Kovacsik Nolent, illetve (távollétében) a legidősebbet, a július 10-én a 96. életévét ünnepelt Csontos Pált, illetve (szintén távollétében) az október 5-én a 90. születésnapját ünneplő Tóth Vas Máriát.

De köszöntötték a házasságkötésük fél évszázadát ünneplő házaspárokat is. Locskai Zoltán a község lakói nevében kívánt nekik erőt egészséget és békességet.

navigate_before
navigate_next

Ez alkalommal kapott „Települési ösztöndíj” jutalmat Bárdos Ferenc, Felcsúti Milán, Gáspár Roxana, Gavallér Krisztofer, Illgner Noel, Illgner Hanna, Janovics Richárd, Janovics Antal, Kóczi Zoltán, Lole Brendon, Matajsz Alexandra, Matajsz Rebeka, Nagy Ágnes Evelin, Orbán Cintia valamint Tóth Kása Izabella.

Trembeczki Károly gazdálkodó, valamint egy magát megnevezni nem kívánó gazdálkodó 14 ezer forint pénzjutalmát a következő kiváló diákok vehették át: Faragó Zsófia kiváló tanulmányi eredményéért és színvonalas gitártanulmányai miatt. Varga Zoltán kiemelkedő tanulmányi eredményéért, s különböző versenyeken való részvételéért (többek közt logisztikai versenyen országos második helyezést ért el). Varga Dóra országos matematikai versenye ért el harmadik helyezést, Patai Zófia kitűnő tanulmányi eredményéért, illetve a biológiából való dicséretért, Kimpán János jeles tanulmányi eredményéért vehette át a jutalmat.

A könnyedébb programok délután 3-kor kezdődtek a művelődési ház mellett felvert sátorban. Itt ingyenes palacsintával és gőzgombóccal várják a helybélieket, fellép több tánc- és szórakoztató csoport. Este 7-kor a Forgatós Táncegyüttes, 8-tól Sipos F. Tamás szórakoztatja majd a falunap résztevőit, akik a Fiesta, majd a mulatószenét játszó Szabrina fellépése után – este 11-től – utcabálon és retro diszkóban búcsúzhatnak az idei nagylaki falunaptól.