Hírek Színes Térség Top

A Sajtkukac duóval énekeltek a kövegyi gyerekeket

Pizza, gyümölcsevő verseny, Andor bohóc, óriás csúszda, vízi focipálya, de még egy, a szomszédból átszökött kiskutya is felvidította a kövegyi gyerekeket, felnőtteket, a mai családi és egészségnapon, mely fölött folyamatosan a borús ég lebegett.

– A mai nap célja, hogy összeszerveződjön a közönség – fogalmazta meg a mai kövegyi családi- és egészségnap lényegét Galgóczkiné Krobák Erzsébet. Kövegy polgármestere hozzátette, hogy a szervezők azt szerették volna, hogy a felnőttek és a gyerekek egyformán eljönnének, együtt szórakoznának, élveznék az előadásokat. –  És azt is célunk lenne, hogy a szülők együtt játszanának a gyerekekkel – közölte.

Aki ellátogatott a kövegyi művelődési házba, azt számos érdekes program várta, persze a csillámtetováláson az arcfestésen kívül. Ugyanis itt Andor bohóc csavart állatfigurákat léggömbökből, a kisebbek és a nagyobbak együtt tapsolhattak a Sajtkukac duó interaktív gyermekműsorának.

A jókedvet a művelődési ház szomszédságából átszökött egészen kiskutya is emelte. A parányi állat nagy kedvvel ette a kisbabák által a szájába rakott csipsz csemegét mely annyira megtetszett neki, hogy visszaszökött a maradékért, gazdája hiába jött érte majd vitte magával…

Talán a legnagyobb ebéd előtti sikert az eső elmúlta után azonnal felfújt óriás csúszda jelentette, mely kapaszkodósávjában legalább annyi gyerek tolongott, mint ahány hegymászó a világ legmagasabb hegycsúcsúra, a Mount Everestre vezető zsúfolt úton.

Hamar beüzemelték a vízi focipályát is, ahogy két gyerekcsapat, a fehér és a fekete sisakosok csúszkálva futballoztak, s egy-egy esés itt tényleg igazinak bizonyult.

Ebédre elkészült a helyben, kondérban főzött paprikás krumpli is.

navigate_before
navigate_next

A gyerekek „gyúrtak” azért a gyümölcsevő versenyre, és a kötélhúzásra, s majd a vacsorára kapott pizzára is. A helyi önkormányzat nyertes EFOP-os pályázata támogatásával rendezett családi- és egészségnapot az este 6-tól kezdődő diszkó zárja majd.

Aki erről lemaradt, ne búsuljon, a kövegyi falunapon szeptemberben mindent bepótolhat!