Használt gumikból készít kerti díszeket Aradán Katalin. A maroslelei hölgy főként az internetről inspirálódik, ha valami újat szeretne alkotni.

Nagy sikere van a használt gumikból készült díszeknek az országban, köztük Maroslelén is: Aradán Katalin közel három évvel ezelőtt az interneten találkozott egy olyan kerti kúttal, ami gumiból készült és ő is lemásolta azt.

– Mivel kézbesítőként dolgozok a faluban, így könnyen be tudom szerezni a használt autó-, kerékpár- és traktorgumikat is. Pihenésképpen és hobbiként is űzöm ezt a gumiszobrászatot. Régebben harisnyavirágokat is készítettem, illetve flakonokból vágtam ki virágokat, azonban azt mostanában hanyagolom – mesélte Katalin. – Elsőként egy kúttal kezdtem, mivel úgy gondoltam, ha azt meg tudom csinálni, akkor mást is.

Katalin általában az interneten keresgél a gumiszobrok között, amelyeket aztán ő maga is elkészíti. Az elmúlt években több új emberrel is megismerkedett, akik segítenek a megvalósításban vagy tippeket adnak neki. Kati betonfestéket használ a gumik festésére, mivel azzal könnyű dolgozni és tartósabb is. A gyorsabb munkához festékszóró pisztollyal dolgozik.

Az elmúlt időszakban több szoborral is kiegészült a maroslelei hölgy udvara: virágkaspókat, katicabogarat, békát, Minyont, szélkereket kerti kiülőt és még egy órát is készített már – ennek az a különlegessége, hogy működik is.

– Nem tudom, miért, de valamiért nagyon szeretem az órákat. Mivel egyszerűnek találtam elkészíteni, így én egy működő órát csináltam. Igaz, hogy most késik, de ettől függetlenül jár – mondta Kati.

Tervekből sosincs hiány: az alapanyag megvan, már csak időt kell rá szakítania Katinak, aki elárulta, karfás székeket is szeretne készíteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest