Hírek

Rendőri védelem alá helyezték annak a migránsnak a családját, aki a vonat elé lökött egy gyermeket

Az eritreai migránst letartóztatták, családját viszont félti a rendőrség a felkorbácsolt indulatok miatt – írja a 888.

Hétfőn egy eritreai férfi a frankfurti pályaudvaron az érkező vonat elé lökött egy nőt és egy nyolcéves gyermeket. Az anya el tudott gurulni a vonat elől, a kisfiú azonban nem. A gázolás következtében a gyermek azonnal meghalt, az anya és több utas is sokkos állapotba került. A menekülő bevándorlót az utasok tartóztatták fel a hatóságok kiérkezéséig. A migráns egyébként még egy nőt a vonat elé akart lökni, aki azonban ellenállt a támadásnak.

Az eset megrázta Németországot. Érthető módon rengetegen adtak hangot felháborodásuknak a különböző közösségi oldalakon is. A felháborodás viszont nemcsak az elkövetőre, Habte A.-ra irányult, hanem a migráns családjára is. Habte A. Svájcban élt feleségével és három gyermekével, akiket azóta rendőri védelem alá helyeztek, és új otthonba költöztettek. Sokan azzal fenyegetőztek az interneten, hogy a migráns valamelyik gyerekét bosszúból vonat elé lökik.

A férfi a múlt héten csütörtökön zavartan viselkedett zürichi otthonában, késsel fenyegette a szomszédját, feleségét és gyerekeit pedig bezárta a lakásba, majd elmenekült. A helyiek szerint korábban nem fordult elő hasonló eset a migránssal, aki egyébként 13 éve élt Svájcban, ahová illegálisan vándorolt be.

A svájci Blick arról is kérdezte a rendőrséget, hogy eljárnak-e a „gyűlöletkommentárok” ügyében. A hatóságok szerint minden egyes esetet külön-külön fognak megvizsgálni.

 

Forrás: 888 | Borítókép: jungefreiheit.de