Hírek

Magyarország nem enged a bevándorlás megállításából és a keresztény kultúra védelméből

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön találkozik a Európai Bizottság leendő elnökéve, Ursula von der Leyennel. Az eseménnyel kapcsolatban és az EB szerepéről beszélt Hollik István kormányszóvívó a köztelevízióban.

Az Európai Bizottság végrehajtó szervezet, nem politikai testület- hangsúlyozta Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

A kormányszóvivő szerint fontos, hogy a bizottság térjen vissza ahhoz a létértelmezéshez és feladatértelmezéshez, amelyet az alapszerződés kijelöl. Eszerint a bizottság feladata, hogy a döntéseket végrehajtsa.

Mint mondta, úgy vélik, hogy ebben a szerepfelfogásban a bizottság új elnöke, Ursula von der Leyen sokkal józanabb lesz.

Kitért arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön találkozik a bizottság leendő elnökével. A kormányszóvivő szerint a magyar kormányfő nyilván el fogja mondani azokat a sarokpontokat, amelyekből Magyarország nem tud engedni. Ezek

  • a bevándorlás megállítása,
  • az európai keresztény kultúra védelme,
  • s hogy egy olyan Európában gondolkodunk, amely a nemzetek Európája.

Nem az unió építése a végcél, az csak egy eszköz a tagállamok a kezében- tette hozzá.

Hollik István közölte, hogy fair eljárást várnak az új bizottsági elnöktől, hogy minden tagállammal szemben ugyanolyan elvárásokat támasszanak.

 

Forrás: Origo, MTI | Borítókép: archív fotó, MTI/Mohai Balázs