Kiemelt hírek Makó

Farkas Éva Erzsébet: a makóiak közössége képes nagy sikerekre

Sánta Sándorral tartott közös lakossági fórumot ma a polgármester, ahol Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta, ezek a találkozásokon nem csak az elért eredményekről akarnak beszámolni, hanem a lakosság javaslatait is várják a következő évek fejlesztéseire.

– Kötözködős ember vagyok, de most hogy jönnek a választások, egy mondat jutott az eszembe: szegény ellenzék… – fogalmazott a mai lakossági fórumon Sánta Sándor.

Az önkormányzati képviselő ezzel arra utalt, nem lesz könnyű dolga az ellenzéknek, hiszen a város fejlődik, a közösségi élet pezseg, a városvezetés pedig 50-100 éves problémák megoldásába kezdett bele, és a lehetőségekhez mérten halad is vele.

Farkas Éva Erzsébet kiemelte, az 5 éves ciklus végéhez közeledve érdemes számot vetni a közös eredményekről, ám ezek a fórumsorozatok nem csak erről szólnak. Egyúttal várják a lakosok javaslatait is, milyen fejlesztéseket, támogatási rendszereket szeretnének a következő években, vagy éppen mire fordítson nagyobb figyelmet a városvezetés.

A polgármester kiemelte, jelenleg Makó a sikertörténetét éli, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a makóiak közössége és a városvezetés együttműködött, a közösséget támogatta a kormány, az országgyűlési képviselő, és a Csongrád Megyei Önkormányzat is.

– Makó az országos vérkeringésbe bekapcsolódva olyan közösségi életet és fejlődést tudott elindítani, amely példaértékű más települések számára. – fogalmazott, hozzátette:

az elmúlt években bebizonyosodott: a makóiak közössége képes nagy sikerekre.

Farkas Éva Erzsébet szerint bár a megyei jogú városokba esetenként több forrás jut, ha arra gondolunk, hogy csak a Makovecz-örökség ápolására 13,2 milliárd forint érkezett – amiből olyan turisztikai beruházást fog megvalósulni, ami hosszú évtizedekre meghatározza a város közösségi és gazdasági életét -, akkor nem túlzás azt mondani, hogy Makó a Dél-Alföld legdinamikusabban fejlődő városává vált.

A polgármester azt is hangsúlyozta, a kormány ezen felül is rengeteg fejlesztést támogatott, gyakorlatilag nem volt olyan beruházás, amire nemleges választ kaptak, legyen az gazdaságélénkítés, infrastruktúra, vagy kulturális terület.

Az egy milliárd forint költségű Honvéd-projekt kapcsán Farkas Éva Erzsébet elmondta, az egy nagyon komoly, és nehéz feladat elé állította a városvezetést, mindenképpen köszönet illeti ebben Sánta Sándort, aki mindvégig szívén viselte az itt élők problémáit és kardoskodott a beruházás mellett.

13 út fog ebben a városrészben megújulni, a fejlesztés folyamatosan halad, bár az extrém mennyiségű csapadék hátráltatta, tájékoztatott a polgármester, de a kivitelező szeptember 23-ra ígérte a befejezését. A közösségi térre és a sport és játszóterekre pedig szeptember végén jöhet a kivitelezési közbeszerzés kiírása, miután az előbbi helyét át kellett tervezni az eredetivel szemben lévő portára.

navigate_before
navigate_next