Hírek Ország-világ Sport Térség Top

Augusztus közepétől edzhet az új nagylaki focicsapat

Ha minden jó megy, akkor a felszámolt Nagylak FC helyett a Nagylak Futball Klub és Szabadidő Sportegyesület csapata állhat majd a pályára már ebben az idényben. Az utóbbit új edző irányítja és most elsősorban a helyi fiatalokra alapoznak. A címlapképen a régi csapat. Az új még csak most szerveződik.

Tóth Balázs elnök vezetésével alakult meg a Nagylak Futball Klub és Szabadidő Sportegyesület, abból a célból, hogy a községnek ismét focicsapata legyen. – Mivel a fiúk a játékot befejezték, kezdeményeztem a Nagylak FC megszüntetését – jelentette be a falu alpolgármestereként dolgozó, a futballklubot annak idején szervező, majd elnöklő Trembeczky Károly a képviselőknek a január végi testületi ülésen. Hozzátette, hogy az egyesület számláján fennmaradt közel 100 ezer forintnyi összeget sport célokra fogják átutalni a nagylaki önkormányzat számlájára.

Úgy tűnik, a helyi szervezett futballélet mégsem szűnik meg a községben. A 2019-2020-as bajnokság legalacsonyabb osztályában ismét pályára léphetnek a játékosok, igaz már az új egyesület színeiben. – Tóth Balázs elnök, aki maga is focista és a nagylaki csapat tagja volt, keresett meg nemrégiben, hogy elmondja ismét alakult egy a civil szervezet, mely működteti a csapatot. Az önkormányzat nevében, így a helyhatósági választások előtt nagy ígéretet nem tehettem, de azt igen, hogy elsősorban azzal támogatjuk a csapatot hogy az augusztusi edzések idejére rendbe tesszük a helyi focipályát, azaz besegítünk a pálya karbantartásában. A füvet már le is nyírtuk – mondta érdeklődésünkre Locskai Zoltán. Nagylak polgármestere hozzátette a későbbiekben segítenek az idegenbeli mérkőzések helyszínére való eljutásban. A Magyar Labdarúgó Szövetség átveszi a pályát, hogy augusztus közepén megkezdődjenek is az edzések. A csapatot új edző irányítja majd.

***

A nagylaki testület korábban is támogatta a2014-ben alapított helyi focicsapatot, a játékosok azonban viszonylag mostoha körülmények között edzettek. Mivel jóval a Nagylak FC megalakulása előtt lebontották a sportpálya öltözőjét, a focistáknak fél kilométert kellett megtenniük edzés, vagy hazai mérkőzés után, hogy letusolhassanak. Az amatőr csapat számos elismerést szerzett működése alatt, így a 2014/2015-ben a Megye IV. keleti csoportjában a 9. helyen végzett, a 2015/2016-os idényben már a második helyezést érték el, így jutottak fel a Megye III. csoportba, melyben megszűnésükig benn is maradtak. A csapat utoljára tavaly lépett a pályára, s az idényben, az MLSZ adatbankja szerint, a 7. helyén végeztek.