Hírek Térség Top

Majd 40 millióból épül az új földeáki piactér

Tegnap már zsaluztak, ma pedig már szárad a beton a leendő piac alapjában. A kínai bolt mögötti telken a napokban kezdte meg a makói Maros Projekt Kft. az építkezést. Az önkormányzat 35 millió 458 ezer forint áll a rendelkezésére 3 milliót önerőből állnak.

Július 17-én kezdődött meg az új földeáki piac építése. A piac a helyben kínai boltnak ismert épület mögötti, jelenleg üresen álló portán épül meg. A művelődési ház és könyvtár épületével átellenben álló ingatlan előtt álló lángossütőt és a zöldségest szeretnék beterelni abba az új, két üzlethelyiséggel rendelkező épületbe, mely a piac egyik fő attrakciója lesz, s az üzlethelyiségek mellett itt lesz majd a férfi, női és mozgáskorlátozott mosdó és más kiszolgáló helyiségek.

A Szent László utca 17. szám alatt felépítendő piac egyénként 87,13 négyzetméteres hasznos alapterülettel rendelkezik majd. A piacon fedett és nem fedett standok szolgálják majd az eladók és a vevők igényeit. A piac területe parkosítva lesz, és építenek befelé egy szervizutat is a járműveknek. Az önkormányzat nettó 35 millió 458 ezer forintot nyert az építkezésre. A kiírt közbeszerzési eljárást a makói Maros Projekt Kft. nyerte 38 millió 962 ezer forintos ajánlatával nyerte el a kivitelezési munkálatokat. Erről június 27-i rendkívüli ülésén döntött a helyi képviselő-testület, mely a két összeg különbségét, azaz a 3 millió forintot önerőként biztosítja a beruházáshoz.

A kivitelezést elnyert cégnek egyébként ötven nap álla rendelkezésére, hogy megépítse az új földeáki piacot, azaz az papírforma szerint szeptemberben elkészülhet, s még a helyhatósági választások előtt át is adhatják az eladóknak és a vásárlóknak.