Hírek

Videón a gyerekgyilkos migráns Frankfurtban

Erőszakos cselekmények miatt többször a svájci hatóságok látókörébe került, és csütörtök óta egy késes támadás miatt körözés alatt állt az az eritreai férfi, aki hétfőn a frankfurti főpályaudvaron egy vonat elé lökött egy nőt és nyolcéves gyermekét, aki belehalt a sérüléseibe. Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter tájékoztatása szerint a férfi 2006-ban illegálisan érkezett Svájcba, de azóta letelepedési engedélyt kapott, írja a V4NA nemzetközi hírügynökségre hivatkozva az Origo.

Hatalmas felháborodást váltott ki Németországban, hogy hétfőn egy vonat elé löktek egy anyát gyermekével a frankfurti főpályaudvaron. A nyolcéves kisfiú életét vesztette, az édesanyja még el tudott menekülni a vágányra érkező InterCity Express (ICE) nagysebességű vonat elől. A gyanúsított egy eritreai állampolgárságú 40 éves férfi, aki megpróbált elmenekülni, de járókelők üldözőbe vették, leteperték és átadták a rendőröknek.

A férfi 2006 óta élt Svájcban, ahova illegálisan érkezett, de azóta megkapta a letelepedési engedélyt. A svájci rendőrség tájékoztatása szerint a férfi pszichiátriai kezelés alatt állt, és már több erőszakos cselekmény miatt összetűzésbe került a hatóságokkal. Legutóbb július 25-én fenyegetett késsel egy nőt, ezért körözés alatt állt. Arról sem a svájci, sem a német hatóságok nem tudtak tájékoztatást adni, hogy a férfi mikor és hogyan ment Zürichből Frankfurtba.

Az Origo egy videót is közölt a frankfurti eset elkövetőjéről.

A hírportál a V4NA nemzetközi hírüügynökségre hivatkozva azt közölte, hogy ma döntött a helyi bíróság annak az eritreai migráns férfinak az előzetes letartóztatásáról, aki hétfőn, Frankfurtban a vonat elé lökött két embert, köztük egy nyolcéves gyereket, aki belehalt a sérüléseibe. Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy negyvenéves nőt és nyolcéves gyermekét lökte egy IC vonat elé a frankfurti pályaudvaron a szintén negyvenéves eritreai migráns, akinek a hatósági tájékoztatás szerint felesége és három gyereke is van.