Hírek Térség Top

Tizennégy helyen vágják át a földeáki Gagarin utcát

Előtte azonban a kivitelező lakossági bejárást is tart a Gagarin utcán, ahol csak így tudják majd megoldani a vízrendezési munkálatokat – derült ki a mai rendkívüli testületi ülésen.

A földeáki képviselő-testület ma kora reggeli ülésén döntött a természetben nyújtott tüzelőanyag támogatási igény benyújtásáról. Hajnal Gábor polgármester elmondta, dilemma van arról, hogy tűzifát vagy barnaszenet igényeljenek. Ez utóbbi mellett szól annak könnyű mozgathatósága, s hogy nincsenek plusz költségek, míg a tűzifánál a szállítási költség is hozzáadódik. A község egyébként tavaly is barnaszenet kért. 6 mázsát lehet majd fejenként igényelni, legalábbis erre a mennyiségre pályáznak. Tavaly kedvezményt is kaptak a barnaszénre.

A képviselők végül a barnaszén mellett tették le a voksukat. Elhangzott: fából tavaly önerőből is kellett vásárolni annak súlyvesztése miatt, pedig gyorsan kiosztották. Az új testület állítja majd be a jövedelemhatárokat, mely az igénylők számát majd meghatározza. A testület 1134 mázsa kőszenet kér, ami 3,6 millió forint támogatást jelentene, az önerő 720 ezer forint.

A testület kiválasztotta az óvoda konyhai eszközei ajánlattevőjét. Négy pályázóból egy nem küldött pályázatot, a legolcsóbb árat a szolnoki Kappa HV Kft. 1,34 millió forint + áfa, a másik 128 ezer forint + áfa adta. Így ezt az ajánlatot fogadták el.

Kiválasztották a Magyar Falu Programos óvodai fejlesztés projektmenedzserét is: Karaszkó Projekt Kft. adta a legkisebb árajánlatot a három ajánlattévő közül, mégpedig 2,1 millió forintról. Az ülésen elhangzott: az óvodafejlesztés tartalma készen áll már. Ez az Öreg óvoda tetőszerkezetét, eszközöket érinti. Az Öreg ovi a tárolókonyhája felett a tető tegnap is beázott, pedig korábban átnézték, de pályáznak a vizesblokk felújítására, valamint az udvari játszóeszközök beszerzésére.

A képviselő döntöttek arról, hogy nem írják ki a Köllner Ferenc emlékdíj adományozásával kapcsolatos felhívást, illetve módosították a Family Büfé bérleti szerződését, mely csak a név- és lakcímváltozás átvezetéséről szól.

Döntöttek arról, hogy pályázatot adnak be a családi nap rendezésének támogatására. Ezt szeptember 7-én rendeznék, ha addig lesz róla addig döntés. A pályázat nem az előadókat, hanem ételvásárlást finanszírozza. A könyvtárosok bál jellegű zenés estet találtak ki táncházzal együtt programként a művelődési ház nagytermébe, ahol retro diszkó is lesz. Maximum 200 főre tudják biztosítani az ételt. Az igényelendő 1,2 milliónak köszönhetően a társrendezőnek, azaz Gilinger Tibor egyesületének köszönhetően az önkormányzatnak külön költségbe mindez nem kerül. Ha augusztus közepéig nem születik a pályázatról döntés, akkor a rendezvényt formában rendezik meg.

Levették a napirendről azt az előterjesztést, mely javaslata szerint 2,5 millió forintot biztosítanak a tűzoltóautó biztonságtechnikai vizsgáztatására. Majd ezt követi a honosítás és a forgalomba helyezés. Megvizsgálják, hogy a nyertes közbeszerzés része volt mindez.

A testület tulajdonosi hozzájárulást adott az RMB-Transz Kft-nek, hogy az elvégezhesse a Gagarin utca vízrendezési munkálatait. A tervek szerint augusztus 20-a után kezdenének, előtte bejáráson találkoznak az utca lakóival, miután a tervek szerint 14 helyen vágják át az utcát.