Hírek Térség

Orvosi eszközöket vásárolhat Maroslele

Maroslele is pályázott a Magyar Falu Program orvosi műszer vásárlását támogató kiírására. A döntés szerint a település 3 millió forintot nyert erre a célra.

Ahogy több megyei település, Maroslele is pályázott a Magyar Falu Program kiírásaira. Nemrég született döntés a megítélt összegekről: a település 3 millió forintot kap orvosi eszközök beszerzésére. Martonosi György polgármester elmondta, a helyi doktorokkal közösen döntöttek arról, mit szeretnének vásárolni az elnyert forrásból.

– Ennek köszönhetően olyan kis értékű műszereket tudnak az orvosaink beszerezni, amiknek a pótlása már időszerű volt. Gyorsan elhasználódó, amortizálódó és cserére szoruló eszközöket fogunk vásárolni, mint például szikék, csipeszek – fogalmazott a polgármester.

A maroslelei orvosi ellátást nem csak a Magyar Falu Program kiírásából szeretnék fejleszteni: egy LEADER-pályázatot is benyújtottak, amely a fogorvosi ellátás műszer fejlesztését szolgálja. A pozitív elbírálást követően egy 9 millió forint értékű fogorvosi széket tud vásárolni a település.