Színes

Hangszerekkel bővült az Életrevalók tábora

30 gyermek vesz részt Szentpéteri Csilla zongoraművész és Nadobán Zsuzsanna tanító közös táborán, az Életrevalókon. Ezen a héten kiegészült a zenével és a képzőművészettel is: a Zöldházban alkotnak közösen a diákok a táborszervezőkkel.

Két évvel ezelőtt találta ki Szentpéteri Csilla zongoraművésznő, hogy szeretne egy olyan nyári tábort, amely a megszokott programokon túl mással is tud szolgálni a gyerekeknek. Így Nadobán Zsuzsanna tanítónővel közösen megszervezték az Életrevalók tábort, amelyben a résztvevő kis diákokat egy kicsit az önállóságra, a bátorságra neveli – most ez a foglalkozás bűvölt ki zenével.

Szentpéteri Csilla portálunknak elmondta, ebben az egy hétben a Zöldházban közösen fejlődhetnek a zene terén és alkotnak a gyerekek, kikapcsolódásként pedig számos programmal is kiegészül. Például ellátogat hozzájuk a makói tűzoltóság, sportolnak és még a mezőhegyesi Ménesbirtokra is elmennek, vonattal. Azonban a keddi napon a gyerekek rajzolhattak, festhettek a Zöldház árnyékában.

navigate_before
navigate_next

– 14 növendékem van, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Többek között zongora, klarinét, fuvola és az ének is megszólal a héten. Az volt a célom, hogy mindenféle hangszeres jöjjön – mesélte a zongoraművésznő, aki egy szobát is kialakított, ahol gyakorolhat a gyerekekkel.

Csilla egy kis útravalót is kapott édesanyjától a tábor megkezdése előtt: egy olyan sípot kapott, amely már 60 éves – a tanári pályafutását kezdte meg az anyukája -, így ezzel a családi ereklyével tudja fegyelemre szólítani a gyerekeket, ha szükséges.