Hírek Térség Top

11 millióból fejlesztik a játszóteret és a tópartot Kiszomboron

Olvassa csak el, hogy mire nyerte ezt a szép pénzt két pályázaton is a községi önkormányzat! Címlapképünkön a Szegedi utcai játszótér.

Bővül a Szegedi úti játszótér eszközeinek száma, illetve a Vályogos tó partjára 18 felnőtt játszótéri elemet és 6 asztal-pad garnitúrát helyezhetnek ki, miután a kiszombori önkormányzat két, a Vidékfejlesztési Program keretén belül – a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület működési területére meghirdetett – pályázata is sikeresnek bizonyult.

Kiszombor Nagyközség Önkormányzata a képviselő-testület döntése alapján pályázatot nyújtott be a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport által meghirdetett „A településen élők hasznos szabadidő eltöltését segítő fejlesztések megvalósítása” című, VP6-19.2.1.-84-5-17 kódszámú, és a „Települési szintű kulturális vonzerőre alapuló, ökoturisztikai, aktív turizmushoz kapcsolódó közösségi fejlesztések” című, VP6-19.2.1.-84-9-17 kódszámú támogatások elnyerése érdekében.

A VP6-19.2.1.-84-5-17 kódszámú pályázat „Kiszombori játszótér bővítése felnőtt játszótéri elemekkel” elnevezéssel, a szegedi utcai játszótéren felnőtt kondicionáló gépek beszerzésére, a VP6-19.2.1.-84-9-17 kódszámú pályázat „Aktív turizmus elősegítése a Vályogos-tó partján” elnevezéssel a Vályogos-tó partjára garnitúra asztal-pad garnitúra (háttámlás paddal, fedett kivitelben) és háttámlás pad beszerzését célozta meg.

A Vályogos tó szemet gyönyörködtető látvány

A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóság mindkét pályázatot támogatásra alkalmasnak minősítette. A támogató a projekt elszámolható költségeit az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában finanszírozza. A projektek támogatási intenzitása 100 százalékos.

A támogató döntése alapján a kiszombori önkormányzat kedvezményezettként, a játszótéri eszközök beszerzésére 5 millió 932 ezer 379 forint, míg a Vályogos-tó partján elhelyezendő eszközök beszerzésére pedig 4 millió 960 ezer 620 forint vissza nem térítendő támogatásra vált jogosulttá.

A pályázatoknak köszönhetően a játszótérre 18 darab felnőtt játszótéri elemet vásárolhatnak, míg a Vályogos-tó partjára 6 darab asztal-pad garnitúrát (háttámlás paddal, fedett kivitelben) és 3 darab háttámlás padot vehetnek, s így helyezhetnek ki.