Hírek Külföld

A rendőrségbe beépült migránsok segítenek a bűnözőknek Hollandiában

Habár Hol­lan­di­á­ban a be­ván­dorló hát­terű rend­őrök ará­nya csu­pán 7 szá­za­lék, a be­épült mig­rán­sok az ese­tek 40 szá­za­lé­ká­ban már se­gí­tet­tek a bű­nö­zők­nek – írja a Ripost.

Titkos jelentés került nyilvánosságra Hollandiában, amelyet az Algemeen Dagblad tett közzé. E szerint a holland rendőrök jelentős része kapcsolatban áll a bűnözői körökkel. Az ország központi régiójából 19 rendőr ellen már vádat is emeltek korrupció, gondatlanság, a számítógépes információk kiszivárogtatása miatt.

Utrecht egyik vezető rendőrét például azzal vádolják, hogy vesztegetési pénzt kapott a hírhedt Ridouan Taghi nevű drogbárótól. Taghi és 15 másik bűnöző most a bíróságon felel azért, mert a vád szerint az alvilágban egy sor gyilkosságot szervezett meg.

Amszterdamban tavaly egy 55 éves rendőrt tartóztattak le az Algemeen Dagblad szerint.A lap azt állította, hogy a letartóztatott 19 rendőr csak a jéghegy csúcsa lehet. Korábban a Guardian arról írt, hogy habár a bevándorló hátterű rendőrök aránya csupán 7 százalék, a beépült migránsok az esetek 40 százalékában segítettek már a bűnözőknek.

Ennek oka – mutatott rá a mostani jelentés -, hogy a bevándorló közösségeket a családokon és a klánokon keresztül nagyon erős kapcsolatok jellemzik. Ebből az következik, hogy minden beépült rendőr elsősorban a saját országának,  vallásának a bűnözőit segíti.