A magyar gazdáknak össze kell fogniuk a franciákkal, hogy a helyzet előnyös legyen az Európai Unió új közös agrárpolitikájában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Hír TV Tusványosról jelentkező Magyarország élőben című műsorában.

Az EP-választások véget értek, az erőviszonyok tisztázódtak, így itt az ideje, hogy megkeressük azokat a szövetségeseket, akikkel közösen Magyarország sikereket érhet el. Az agrárminiszter szerint az elsődleges cél az, hogy megőrizzük azt a forrást, amiből a magyar gazdák eddig gazdálkodni tudtak.

A V4-es együttműködés legendás szintű, ennek az alapját Magyarország adja -fogalmazott Nagy István.

A politikus a műsorban azt is elmondta, hogy a közös agrárpolitika költségvetésének minden centjét az agrárpolitikára kell fordítani és el kell érni, hogy azokat ne lehessen más -például migrációs- célokra fordítani. A második lépés az, hogy Magyarország többletforrásokhoz jusson, de nem pályázati úton, hanem azt elérve, hogy az EU tagállamai országonként, elosztási mechanizmusukat figyelembe véve részesüljenek a juttatásokból.

Az agrárminiszter Velkovics Vilmos kérdésére elmondta, hogy optimista a jövővel kapcsolatban, azonban fontos, hogy az uniós (agrár)minisztereknek a szeme előtt a gazdák érdeke lebegjen.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest