Színes Térség

Kezdetét vette a Szent Anna Napok Apátfalván

Nemzetiségi nappal indult a 24. Szent Anna Napok Apátfalván: az est sztárvendége Kis Grofó volt, akiért Makóról is kilátogattak a bulizni vágyók.

Ahogy az utóbbi években, idén is a Maros-menti Nemzetiségi Kulturális Találkozóval vette kezdetét az apátfalvi Szent Anna Napok. Szekeres Ferenc polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, ugyanis a helyi román nemzetiség önkormányzat is csatlakozott az idei rendezvényhez.

– Jó úton halad az önkormányzat azon célkitűzése, hogy az Apátfalván élő nemzetiségiekkel együtt a tradíciókat és a kultúrákat tiszteletben tartva egy színesebb, gazdagabb települést építsünk, melyben számíthatunk egymásra és tisztelhetjük egymás értékeit – fogalmazott a polgármester.

Köszöntőt mondott Duma Árpád, a Román Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Károlyi Sándor, a Cigány Nemzetiség Önkormányzat elnöke.

– Van okunk ünnepelni, mivel láthatjuk, hogy Apátfalva szépen fejlődik, gyarapszik és egyre több embernek van munkája, az oktatás színvonala is javul – mondta Károlyi Sándor. – Szóljon ez az ünnep a közművelődésben dolgozókról és az apátfalvi cigány közösségről is, akik mára a kultúra nagyköveteivé váltak az elmúlt 5 évben.

navigate_before
navigate_next

A rendezvényen fellépett a gyulai Harrucken Néptánc Együttes és a Magyarcsanádi Cigányfolklór Táncegyüttes is. Az este folyamán a G.W. M., a fiatalok nagy kedvence buliztatta meg a közönsége, őt pedig a bulibáró, Kis Grofó követte – miatta nagyon sokan kilátogattak Makóról és a környező településekről is.