Makó Színes

Kerékpártúrára indultak a makói nagycsaládosok

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően 9 részes programsorozatot valósíthat meg a Makói Nagycsaládosok Egyesülete. Második rendezvényükön Kiszomborig kerekeztek, ahol megnézték a kukorica útvesztőt is.

Belátás – Csodalátás, Családok a művészek szemén keresztül címmel szerveznek egy nyertes pályázatnak köszönhetően a helyi alkotó és képzőművészek bemutatására programsorozatot a makói nagycsaládosok.

A családok ma délután a Hagymatikum előtt találkoztak, ahol először is a fotózás rejtelmeit boncolgatták egy szakember segítségével, majd családfotókat is lehetett készíteni. A csapat ezután biciklire pattant, és meg sem álltak Kiszomborig, ahol megnézték a Rotundát, és a nemrég nyílt Rónay-kiállítást (amelynek gyermeksarkát a makói művész Bertus Barcza Anikó tervezte). A túra végső állomása a Kukorica-útvesztő volt.

– A gyerekek és a felnőttek is nagyon szeretik az ilyen programokat, a nagycsaládosokból könnyen összegyűlik akár 50 ember is. Mindenkinek hatalmas élmény, vannak játszópajtások, beszélgetünk, aktív kikapcsolódás számunkra. – mondta el portálunknak az egyesület elnöke.

Dömösi Emese hozzátette: a hasonló alkalmak – bármilyen téma köré is szerveződnek – a közösségépítéshez is nagyban hozzájárulnak. A Makói Nagycsaládosok Egyesületének programja a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00620 pályázat keretében valósult meg.

 

navigate_before
navigate_next